Varaa pöytä
Aihkista
Pöytävaraukset
ja tiedustelut
Huomioimme erityisruokavaliot mielellään ennakkoilmoituksella. Pyydämme vieraita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen illallisaikaa.
aihki@sundaymorning.fi
+358 41 318 8876
tai varauskalenterimme kautta.
Aihkin
ruokaelämykset
6-ruokalajin Chef’s Signature Menu | 116€ / hlö
Varaus vähintään 24 h ennakkoon.
Kuuden ruokalajin Signature Menu kokoaa yhteen Aihkin keittiön parhaimmat palat. Kokonaisuus alkaa pienillä, huolella valmistetuilla amuse-bouche -suupaloilla ja jatkuu annoksiin, jotka korostavat sesongin raaka-aineita pohjoisesta. Menun päättää käsintehdyt petit four -herkut.
4-ruokalajin Daily Chef’s Menu | 85€ / hlö
Neljän ruokalajin menu pohjautuu samoihin sesongin raaka-aineisiin kuin Signature Menu, tarjoten selkeän ja tasapainoisen tavan maistella Aihkin päivän makuja. Kokonaisuus alkaa pienellä amuse-bouche -suupaloilla ja päättyy petit fours -herkkuihin. Walk-in-vieraat ovat tervetulleita tiedustelemaan 4-ruokalajin menua paikan päällä. Saatavuus riippuu kuitenkin ravintolan varaustilanteesta, eikä pöytää voida taata ilman ennakkovarausta.Viiniparitukset täydentävät illallisen
Aihkissa viinit valitaan aina ruokalistan mukaan korostaen makujen harmoniaa.
- Klassinen viinipaketti (4 viiniä) | 83€ / hlö | saatavilla 4- ja 6-ruokalajin menuihin
- Signature-viinipaketti (6 viiniä) | 109€ / hlö | täydellinen pari 6-ruokalajin illalliselle
Viinikellarimme (rak. 2020) kokoelma sisältää sekä klassikoita että erikoisempia harvinaisuuksia, joista ammennamme inspiraatiota viinivalintoihin.
Erityisruokavaliot ja toiveet
Huomioimme mielellämme erityisruokavaliot ennakkoilmoituksella. Vegaaninen ja täysin maidoton herkuttelumenu on saatavilla 3-ruokalajin kokonaisuutena, viiniparituksineen.
Juhla- ja
teemaillalliset
Missä pohjoismainen kulttuuri ja keittiö kulkevat käsi kädessä
Järjestämme taidenäyttelyitä, konsertteja ja erilaisia teemaillallisia ympäri vuoden, joissa paikalliset raaka-aineet ja luovat menut yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
Aamiainen | 8:30–10:30
Pöytiin tarjoiltu tuore kahvi, kotimaisista raaka-aineista koostettu buffet ja pientä ylellisyyttä lisämenusta: saatavilla erikoiskahveja, Mimosaa ja päivän lämpimiä valintoja, kuten Eggs Benedict.
Illallinen | 18:00 & 20:00 (ma–la)
Illallismenumme vaihtuu kausittain, tarjolla on sesongin parhaista raaka-aineista rakennettuja makuja ja viiniparituksia. Ravintola on avoinna myös ei-majoittuville vieraille ennakkovarauksella.
Saavutus kertoo keittiömestari Anssi Riihimäen tinkimättömästä otteesta: jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen taideteos, rakennettuna paikallisten raaka-aineiden varaan.
Anssi on kehittänyt Ravintola Aihkin keittiöfilosofian, joka yhdistää vastuullisuuden, Lapin luonnon raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön ammattimaisuuden.
Viini
kellari
Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 rakentaneet myös viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.
Kotaruokailu
Vastuullisuus
ravintolassamme
Aihkissa ruoka valmistetaan aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.
Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita, sekä keräämme ja kasvatamme itse luonnon antimia. Ravintola Aihki ja Sunday Morning Resort ovat myös hiilineutraaleja: käytössämme on ekologinen lämmitysjärjestelmä sekä kuusi hehtaaria omaa metsää, jotka toimivat kohteemme hiilinieluna.
Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Kompostimulta hyödynnetään resortin pihapiirissä sijaitsevalla peruna- ja vihannesmaalla, jossa käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita. Ravintolassa käytetään kestäviä ja laadukkaita tekstiilejä, jotka pestään omassa pyykkihuollossamme kuljetuspäästöjen minimoimiseksi.
Ravintolamme Oiva-raportin löydät täältä.