Ainutlaatuinen makumatkan tunturimaisemien sydämessä.

Ravintola Aihki yhdistää Lapin puhtaat maut, paikalliset raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön. Menumme vaihtuu kausittain, seuraten suomalaisen luonnon rytmiä ja eri vuodenaikojen vivahteita.

Huomioimme erityisruokavaliot mielellään ennakkoilmoituksella. Pyydämme vieraita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen illallisaikaa.

aihki@experiencepyha.fi
+358 41 318 8876
tai varauskalenterimme kautta.

Aihkin

6-ruokalajin Chef’s Signature Menu | 116€ / hlö

Varaus vähintään 24 h ennakkoon

Kuuden ruokalajin elämys alkaa huolella valmistetuilla amuse-bouche-herkuilla ja etenee sesongin raaka-aineita korostavien annosten kautta. Ilta huipentuu käsintehtyihin petit four -herkkuihin, jotka tuovat hienostuneen päätöksen unohtumattomalle makumatkalle. Tämä menu on suunniteltu niille, jotka haluavat kokea Aihkin tarjonnan täydellisimmillään.

4-ruokalajin Daily Chef’s Menu | 85€ / hlö

Saatavilla myös ilman ennakkovarausta – tarkistathan sesonkiaikana saatavuuden

Päivän 4-ruokalajin menu pohjautuu samoihin sesongin makuihin kuin Signature-menumme. Kokonaisuus sisältää amuse-bouchen aluksi ja petit fours -herkun lopuksi. Tuloksena on tasapainoinen ja helposti lähestyttävä, mutta silti aito Chef’s Menu. Sopii sekä ennakkovarauksen tehneille että walk-in-vieraille. Pyydämme kuitenkin tarkistamaan sesonkiaikana saatavuuden ennakkoon.

Viiniparitukset täydentävät illallisen

Aihkissa viinit valitaan aina ruokalistan mukaan korostaen makujen harmoniaa.

  • Klassinen viinipaketti (4 viiniä) | 83€ / hlö | saatavilla 4- ja 6-ruokalajin menuihin
  • Signature-viinipaketti (6 viiniä) | 109€ / hlö | täydellinen pari 6-ruokalajin illalliselle

Viinikellarimme (rak. 2020) kokoelma sisältää sekä klassikoita että erikoisempia harvinaisuuksia, joista ammennamme inspiraatiota viinivalintoihin.

Erityisruokavaliot ja toiveet

Huomioimme mielellämme erityisruokavaliot ennakkoilmoituksella. Vegaaninen ja täysin maidoton herkuttelumenu on saatavilla 3-ruokalajin kokonaisuutena, viiniparituksineen.

Savory spheres shaped like lemons served at Aihki restaurant.

Missä pohjoismainen kulttuuri ja keittiö kulkevat käsi kädessä

Järjestämme taidenäyttelyitä, konsertteja ja erilaisia teemaillallisia ympäri vuoden, joissa paikalliset raaka-aineet ja luovat menut yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Makujen juhla – Pikkujouluillalliset Aihkissa 31.10. & 14.11. klo 19.00

Apartment guests sitting at their table, while the chef serves traditional nordic cuisine.
Eggs Benedict served on an elegant cloth at Aihki restaurant.

Aamiainen | 8:30–10:30

Pöytiin tarjoiltu tuore kahvi, kotimaisista raaka-aineista koostettu buffet ja pientä ylellisyyttä lisämenusta: saatavilla erikoiskahveja, Mimosaa ja päivän lämpimiä valintoja, kuten Eggs Benedict.

Illallinen | 18:00 & 20:00 (ma–la)

Illallismenumme vaihtuu kausittain, tarjolla on sesongin parhaista raaka-aineista rakennettuja makuja ja viiniparituksia. Ravintola on avoinna myös ei-majoittuville vieraille ennakkovarauksella.

Ravintola Aihki on noteerattu kahdesti Kauppalehti Option Suomen parhaiden ravintoloiden listalle (2022 & 2023), arvosanalla 16+.

Saavutus kertoo keittiömestari Anssi Riihimäen tinkimättömästä otteesta: jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen taideteos, rakennettuna paikallisten raaka-aineiden varaan.

Anssi on kehittänyt Ravintola Aihkin keittiöfilosofian, joka yhdistää vastuullisuuden, Lapin luonnon raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön ammattimaisuuden.

Slices of grilled meat drizzled with a rich brown jus and striped root vegetables.

Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 rakentaneet myös viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.

2 tables: one with bottles of exclusive wine and one with wine glasses and skillfully folded napkins

Sunday Morning Resortin päärakennuksessa sijaitsevan ravintolan lisäksi rannalla sijaitsevassa kodassamme loihditaan erityisesti lappilaisia herkkuja tunnelmallisen nuotiotulen äärellä nautittavaksi. Kotaan mahtuu ruokailemaan 18 henkilöä ja se toimii myös tilausravintolana.

A couple sitting at a table in a wooden hut with a fireplace in the middle.
Lapland landscape, a snowy lake and a forest in the background.

Aihkissa ruoka valmistetaan aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita, sekä keräämme ja kasvatamme itse luonnon antimia. Ravintola Aihki ja Sunday Morning Resort ovat myös hiilineutraaleja: käytössämme on ekologinen lämmitysjärjestelmä sekä kuusi hehtaaria omaa metsää, jotka toimivat kohteemme hiilinieluna.

Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Kompostimulta hyödynnetään resortin pihapiirissä sijaitsevalla peruna- ja vihannesmaalla, jossa käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita. Ravintolassa käytetään kestäviä ja laadukkaita tekstiilejä, jotka pestään omassa pyykkihuollossamme kuljetuspäästöjen minimoimiseksi.

Ravintolamme Oiva-raportin löydät täältä.

Chopping board with freshly-peeled potatoes nestled in dill.
Eggs Benedict served on an elegant cloth at Aihki restaurant.
Wine glasses standing on an elegant tablecloth, next to a lit candle.
Apartment guests sitting at their table, while the chef serves traditional nordic cuisine.
The chef roasting meat on a grill fireplace in the kitchen.
A hand pouring sauce on the gourmet dish served at the Aihki restaurant.
A kitchen with lined-up tables, dressed in white tablecloth.
Patrons enjoying their meals and a glass of red wine at Restaurant Aihki.