Varaa pöytä
Ravintola Aihkista
Pöytävaraukset
ja tiedustelut
Huomioimme erityisruokavaliot mielellään ennakkoilmoituksella. Pyydämme vieraita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen illallisaikaa.
aihki@experiencepyha.fi
+358 41 318 8876
tai varauskalenterimme kautta.
Aihkin
ruokaelämykset
6-ruokalajin Chef’s Signature Menu | 116€ / hlö
Varaus vähintään 24 h ennakkoon
Kuuden ruokalajin elämys alkaa huolella valmistetuilla amuse-bouche-herkuilla ja etenee sesongin raaka-aineita korostavien annosten kautta. Ilta huipentuu käsintehtyihin petit four -herkkuihin, jotka tuovat hienostuneen päätöksen unohtumattomalle makumatkalle. Tämä menu on suunniteltu niille, jotka haluavat kokea Aihkin tarjonnan täydellisimmillään.
4-ruokalajin Daily Chef’s Menu | 85€ / hlö
Saatavilla myös ilman ennakkovarausta – tarkistathan sesonkiaikana saatavuuden
Päivän 4-ruokalajin menu pohjautuu samoihin sesongin makuihin kuin Signature-menumme. Kokonaisuus sisältää amuse-bouchen aluksi ja petit fours -herkun lopuksi. Tuloksena on tasapainoinen ja helposti lähestyttävä, mutta silti aito Chef’s Menu. Sopii sekä ennakkovarauksen tehneille että walk-in-vieraille. Pyydämme kuitenkin tarkistamaan sesonkiaikana saatavuuden ennakkoon.
Viiniparitukset täydentävät illallisen
Aihkissa viinit valitaan aina ruokalistan mukaan korostaen makujen harmoniaa.
- Klassinen viinipaketti (4 viiniä) | 83€ / hlö | saatavilla 4- ja 6-ruokalajin menuihin
- Signature-viinipaketti (6 viiniä) | 109€ / hlö | täydellinen pari 6-ruokalajin illalliselle
Viinikellarimme (rak. 2020) kokoelma sisältää sekä klassikoita että erikoisempia harvinaisuuksia, joista ammennamme inspiraatiota viinivalintoihin.
Erityisruokavaliot ja toiveet
Huomioimme mielellämme erityisruokavaliot ennakkoilmoituksella. Vegaaninen ja täysin maidoton herkuttelumenu on saatavilla 3-ruokalajin kokonaisuutena, viiniparituksineen.

Juhla- ja
teemaillalliset
Missä pohjoismainen kulttuuri ja keittiö kulkevat käsi kädessä
Järjestämme taidenäyttelyitä, konsertteja ja erilaisia teemaillallisia ympäri vuoden, joissa paikalliset raaka-aineet ja luovat menut yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.
Makujen juhla – Pikkujouluillalliset Aihkissa 31.10. & 14.11. klo 19.00


Aamiainen | 8:30–10:30
Pöytiin tarjoiltu tuore kahvi, kotimaisista raaka-aineista koostettu buffet ja pientä ylellisyyttä lisämenusta: saatavilla erikoiskahveja, Mimosaa ja päivän lämpimiä valintoja, kuten Eggs Benedict.
Illallinen | 18:00 & 20:00 (ma–la)
Illallismenumme vaihtuu kausittain, tarjolla on sesongin parhaista raaka-aineista rakennettuja makuja ja viiniparituksia. Ravintola on avoinna myös ei-majoittuville vieraille ennakkovarauksella.
Saavutus kertoo keittiömestari Anssi Riihimäen tinkimättömästä otteesta: jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen taideteos, rakennettuna paikallisten raaka-aineiden varaan.
Anssi on kehittänyt Ravintola Aihkin keittiöfilosofian, joka yhdistää vastuullisuuden, Lapin luonnon raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön ammattimaisuuden.



Viini
kellari
Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 rakentaneet myös viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.


Kotaruokailu


Vastuullisuus
ravintolassamme
Aihkissa ruoka valmistetaan aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.
Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita, sekä keräämme ja kasvatamme itse luonnon antimia. Ravintola Aihki ja Sunday Morning Resort ovat myös hiilineutraaleja: käytössämme on ekologinen lämmitysjärjestelmä sekä kuusi hehtaaria omaa metsää, jotka toimivat kohteemme hiilinieluna.
Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Kompostimulta hyödynnetään resortin pihapiirissä sijaitsevalla peruna- ja vihannesmaalla, jossa käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita. Ravintolassa käytetään kestäviä ja laadukkaita tekstiilejä, jotka pestään omassa pyykkihuollossamme kuljetuspäästöjen minimoimiseksi.
Ravintolamme Oiva-raportin löydät täältä.
