Ainutlaatuinen makumatkan tunturimaisemien sydämessä.

Menumme vaihtuu kausittain, seuraten suomalaisen luonnon rytmiä ja eri vuodenaikojen vivahteita.

Marraskuussa Aihki on avoinna ma–la klo 17:30–21:00, tarjoten 4- ja 6-ruokalajin kokonaisuutta.

Huomioimme erityisruokavaliot mielellään ennakkoilmoituksella. Pyydämme vieraita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen illallisaikaa.

aihki@sundaymorning.fi
+358 41 318 8876
tai varauskalenterimme kautta.

Aihkin

6-ruokalajin Chef’s Signature Menu | 116€ / hlö

Varaus vähintään 24 h ennakkoon.

Kuuden ruokalajin Signature Menu kokoaa yhteen Aihkin keittiön parhaimmat palat. Kokonaisuus alkaa pienillä, huolella valmistetuilla amuse-bouche -suupaloilla ja jatkuu annoksiin, jotka korostavat sesongin raaka-aineita pohjoisesta. Menun päättää käsintehdyt petit four -herkut.

4-ruokalajin Daily Chef’s Menu | 85€ / hlö
Neljän ruokalajin menu pohjautuu samoihin sesongin raaka-aineisiin kuin Signature Menu, tarjoten selkeän ja tasapainoisen tavan maistella Aihkin päivän makuja. Kokonaisuus alkaa pienellä amuse-bouche -suupaloilla ja päättyy petit fours -herkkuihin. Walk-in-vieraat ovat tervetulleita tiedustelemaan 4-ruokalajin menua paikan päällä. Saatavuus riippuu kuitenkin ravintolan varaustilanteesta, eikä pöytää voida taata ilman ennakkovarausta.
Viiniparitukset täydentävät illallisen

Aihkissa viinit valitaan aina ruokalistan mukaan korostaen makujen harmoniaa.

  • Klassinen viinipaketti (4 viiniä) | 83€ / hlö | saatavilla 4- ja 6-ruokalajin menuihin
  • Signature-viinipaketti (6 viiniä) | 109€ / hlö | täydellinen pari 6-ruokalajin illalliselle

Viinikellarimme (rak. 2020) kokoelma sisältää sekä klassikoita että erikoisempia harvinaisuuksia, joista ammennamme inspiraatiota viinivalintoihin.

Erityisruokavaliot ja toiveet

Huomioimme mielellämme erityisruokavaliot ennakkoilmoituksella. Vegaaninen ja täysin maidoton herkuttelumenu on saatavilla 3-ruokalajin kokonaisuutena, viiniparituksineen.

Savory spheres shaped like lemons served at Aihki restaurant.

Missä pohjoismainen kulttuuri ja keittiö kulkevat käsi kädessä

Järjestämme taidenäyttelyitä, konsertteja ja erilaisia teemaillallisia ympäri vuoden, joissa paikalliset raaka-aineet ja luovat menut yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Apartment guests sitting at their table, while the chef serves traditional nordic cuisine.
Tarjoilija kaataa kuumaa kahvia valkoiseen kuppiin kauniisti katetussa aamiaispöydässä Ravintola Aihkissa, höyryn noustessa ja tuoreiden ruokien ja mehujen ollessa aseteltuina pöydän ympärille.

Aamiainen | 8:30–10:30

Pöytiin tarjoiltu tuore kahvi, kotimaisista raaka-aineista koostettu buffet ja pientä ylellisyyttä lisämenusta: saatavilla erikoiskahveja, Mimosaa ja päivän lämpimiä valintoja, kuten Eggs Benedict.

Illallinen | 18:00 & 20:00 (ma–la)

Illallismenumme vaihtuu kausittain, tarjolla on sesongin parhaista raaka-aineista rakennettuja makuja ja viiniparituksia. Ravintola on avoinna myös ei-majoittuville vieraille ennakkovarauksella.

Ravintola Aihki on noteerattu kahdesti Kauppalehti Option Suomen parhaiden ravintoloiden listalle (2022 & 2023), arvosanalla 16+.

Saavutus kertoo keittiömestari Anssi Riihimäen tinkimättömästä otteesta: jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen taideteos, rakennettuna paikallisten raaka-aineiden varaan.

Anssi on kehittänyt Ravintola Aihkin keittiöfilosofian, joka yhdistää vastuullisuuden, Lapin luonnon raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön ammattimaisuuden.

Slices of grilled meat drizzled with a rich brown jus and striped root vegetables.

Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 rakentaneet myös viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.

Sunday Morning Resortin päärakennuksessa sijaitsevan ravintolan lisäksi rannalla sijaitsevassa kodassamme loihditaan erityisesti lappilaisia herkkuja tunnelmallisen nuotiotulen äärellä nautittavaksi. Kotaan mahtuu ruokailemaan 18 henkilöä ja se toimii myös tilausravintolana.

A couple sitting at a table in a wooden hut with a fireplace in the middle.
Lapland landscape, a snowy lake and a forest in the background.

Aihkissa ruoka valmistetaan aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita, sekä keräämme ja kasvatamme itse luonnon antimia. Ravintola Aihki ja Sunday Morning Resort ovat myös hiilineutraaleja: käytössämme on ekologinen lämmitysjärjestelmä sekä kuusi hehtaaria omaa metsää, jotka toimivat kohteemme hiilinieluna.

Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Kompostimulta hyödynnetään resortin pihapiirissä sijaitsevalla peruna- ja vihannesmaalla, jossa käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita. Ravintolassa käytetään kestäviä ja laadukkaita tekstiilejä, jotka pestään omassa pyykkihuollossamme kuljetuspäästöjen minimoimiseksi.

Ravintolamme Oiva-raportin löydät täältä.

Chopping board with freshly-peeled potatoes nestled in dill.
Eggs Benedict served on an elegant cloth at Aihki restaurant.
Wine glasses standing on an elegant tablecloth, next to a lit candle.
Apartment guests sitting at their table, while the chef serves traditional nordic cuisine.
The chef roasting meat on a grill fireplace in the kitchen.
A hand pouring sauce on the gourmet dish served at the Aihki restaurant.
A kitchen with lined-up tables, dressed in white tablecloth.
Patrons enjoying their meals and a glass of red wine at Restaurant Aihki.